Kuinka saada vauvasi nukkumaan ilman, että häntä pidetään kiinni | WonderBaby.org (2024)

How to Get Your Baby to Sleep Without Being Held | WonderBaby.org (2)

Tämä viesti saattaa sisältää affiliate-linkkejä; katso meidänkäyttöehdotyksityiskohtia varten.

 • On luonnollista, että vastasyntynyt haluaa nukkua sylissään, mutta on myös tärkeää, että hän alkaa oppia nukahtamaan itsenäisesti ennen kuin siitä tulee tapa.
 • On monia lempeitä strategioita, joita voit kokeilla vauvasi kanssa opettaaksesi hänet asettumaan uneen ilman, että häntä pidetään sylissä tai heilutellaan.
 • Vastasyntyneen itsenäisen nukkumisen opettaminen on välttämätöntä hänen turvallisuutensa ja riittävän unen varmistamisen kannalta.

Vauvasi nukahtaa sylissäsi tai rinnallasi kuin suloinen pieni enkeli. Laske ne sänkyyn niin hellästi kuin pystyt. Mutta tietysti he alkavat itkeä muutamassa sekunnissa – jopa ennen kuin he tuntevat patjan alla. Ja näyttää siltä, ​​​​että mikään ei voi pysäyttää itkua, paitsi nostamalla ne takaisin ja pitämällä niitä syklin toistamiseksi. Kuulostaa tutulta?

Niin monet uudet vanhemmat kohtaavat tämän tilanteen vanhemmuuden alkuaikoina. Ja kun itse olet univaje ja väsynyt, haluat vain, että itku loppuu ja vauvasi nukkuu muutaman tunnin. Mutta tässä on hyviä uutisia:On mahdollista saada vauva nukkumaan ilman pitämistä ja auttaa häntä nukkumaan itsenäisesti, jotta koko perheesi voi alkaa nukkua sikeästi.

Miksi vauvani ei nukahda ilman, että häntä pidetään kiinni?

On useita syitä, miksi monet vauvat, varsinkin vastasyntyneet, eivät nukahda ilman, että heitä pidetään sylissä.

 • Vauvat haluavat olla lähelläsi.

Vietettyään yhdeksän kuukautta kiertyneenä turvallisesti kohdussa, on luonnollista, että vastasyntyneet vauvat kaipaavat lämmintä mukavuutta, jota he tuntevat lepääessään käsivarsissasi tai rinnassasi. Kaikkia vauvoja on pidettävä sylissä, jotta he tuntevat olonsa turvalliseksi ja yhteydessä hoitajiinsa. Mutta kun sinunvauva ei nuku elleiniitä pidetään, siitä on tullut tapa, johon sinun on puututtava.

 • Vauvat käyvät läpi monia fyysisiä muutoksia ja haluavat vanhempien mukavuutta.

Vauvat kokevat paljon muutosta sekä fyysisesti että ympäristössään. Joskus tämä panos voi olla ylivoimainen, etenkin vastasyntyneille. Kun vauvat tuntevat fyysistä epämukavuutta tai kokevat liikaa stimulaatiota, he tarvitsevat unta palautuakseen. Muuten vaarana onyliväsynyt vauva, mikä johtaa muihin unihäiriöihin. Nukkumisen aikana piteleminen voi olla heille lohdullista siirtymävaiheessa.

 • Vauvasi yhdistää unen pitelemiseen.

Jos olet antanut vauvasi nukkua sylissäsi vastasyntyneestä lähtien, he todennäköisesti yhdistävät sen tunteen, että häntä pidetään kiinni unesta. Jos vauvasi ei nuku muutamaa minuuttia pidempään ilman, että häntä pidetään sylissä, sinun on muutettava tätä yhteyttä ajan mittaan auttaaksesi häntä nukahtamaan syvään uneen itsenäisesti.

How to Get Your Baby to Sleep Without Being Held | WonderBaby.org (3)

Kuinka saada vauvasi nukkumaan ilman, että häntä pidetään kiinni

Vaikka unen puutteesta kärsivien uusien vanhempien voi olla vaikea uskoa tätä, on olemassa strategioita, joita voit yrittää auttaa vauvaasi oppimaan nukkumaan ilman pidempään. On tärkeää opettaa vastasyntyneelle tämä taito.

Vaikka voi olla ihanaa katsella nukkuvaa vauvaa sylissäsi alkuaikoina, ei ole turvallista antaa vauvan nukkua tällä tavalla säännöllisesti. Jos nukahdat pitelemällä niitä, se voi johtaa onnettomuuksiin, kuten vauvan putoamiseen. Aikuisten sängyt eivät ole turvallisia vauvoille tukehtumisvaaran vuoksi. Vauvojen tulisi nukkua sängyssä tai vauvansängystä huoneessasi vähintään ensimmäiset kuusi kuukautta SIDS-riskin vähentämiseksi.

Jos vastasyntynyt ei nuku ilman pitämistä, kokeile näitä vinkkejä:

 • Luo nukkumaanmeno-rutiini.

Aloita johdonmukainen nukkumaanmeno-rutiini. Rutiinisi tulisi sisältää hiljaisia ​​aktiviteetteja, joita ei oleliioittele vauvaasi, kuten uiminen, lukeminen tai laulaminen. Soita musiikkia hiljaa. Rutiinillasi tulisi olla loppu, joka osoittaa vauvallesi, että sinun on aika lähteä huoneesta ja hänen mennä nukkumaan.

 • Laita vauvasi nukkumaan, mutta hereillä.

Yritä laittaa pienokaisesi sänkyyn tai sänkyyn, kun hän on unelias mutta hereillä. Tämä auttaa vauvaasi yhdistämään sänkynsä nukkumiseen käsivarsien sijaan. Ajan myötä he oppivat myös nukahtamaan itsekseen ilman, että niitä tarvitsee pitää.

 • Kokeile tuttia.

Jotkut vanhemmat huomaavat, että tutti voi auttaa rauhoittamaan vauvaa, joka oppii nukkumaan ilman pitelemistä. TheMayon klinikkaraportoi, että tutin käyttö unen aikana voi auttaa vähentämään SIDS-riskiä. Muista kuitenkin, että aivan kuten nukahtaminen sylissä, jotkut vauvat voivat luottaa tuttiin nukkuessaan ja herätä aina, kun se putoaa pois.

 • Pidä yöruokinta rauhallisena.

Jos vauva vielä herää yöllä syömään, pidä asiat rauhallisena ja hiljaa ilman liikaa puhumista tai kirkkaita valoja. Auta vauvaasi ymmärtämään, että yö on nukkumaanmenoaika koko yön ajan.

 • Luo uusia nukkumaanmeno-assosiaatioita.

Voit helpottaa vauvan siirtymistä sängyssä nukkumisesta sängyssä nukkumiseen auttamalla häntä luomaan uusia assosiaatioita nukkumaanmenoaikaan. Yritä lisätä valkoista kohinaa rauhoittamaan vauvaasi, jos hän hässäkkää nukkuessaan. Valkoinen kohina jäljittelee kohdun ääntä, ja monet vauvat pitävät sitä rauhoittavana.

Pitäisikö minun nukkua kouluttaa vauvaani?

Monet vanhemmat ovat täynnä neuvoja ympärillään oleviltauniharjoittelumenetelmiäkun heidän vauvansa ei nuku tai herää paljon yöllä. Mutta uniharjoittelun käsite voi myös tuntua ylivoimaiselta uusille äideille ja isille.

Yksinkertaisesti sanottuna uniharjoittelu on joukko strategioita, jotka auttavat vauvoja nukkumaan itsenäisesti. Ne sisältävät lempeitä lähestymistapoja, kutenPick Up Put Down -menetelmä, johon kuuluu vauvan tuulistamista ja selkää taputtamista, kunnes hän nukahtaa sänkyynsä, ja sitten palaaminen heidän luokseen ja jopa nostaminen ylös, jos hän herää, niin monta kertaa kuin se vaatii. Mutta ne sisältävät myös jäsennellympiä tekniikoita, kutenFerberin menetelmäja itkee sitä.

Vauvan uniharjoittelussa kaikki menetelmät eivät toimi jokaiselle äidille, isälle tai jokaiselle pienelle.Jos haluat kokeilla uniharjoittelua,American Academy of Pediatricssuosittelee odottamaan, kunnes vauva on noin 4-6 kuukauden ikäinen. Tähän mennessä he ovat poissa vastasyntyneen vaiheesta, nukkuvat tasaisemmin, heräävät vähemmän yöruokintaa varten ja ovat kehitysvalmiita.

How to Get Your Baby to Sleep Without Being Held | WonderBaby.org (4)

UKK

Minkä ikäisenä vauvat alkavat nukahtaa itsekseen?


Useimmat vauvat alkavat oppia rauhoittumaannoin neljä kuukautta, mikä helpottaa heidän nukahtamistaan ​​itsenäisesti. Heidän vuorokausirytminsä alkavat myös kypsyä tähän aikaan, mikä luo säännöllisempiä uni-valveilujaksoja.

Vaikeuttaako vauvan nukahtaminen yksin?

Jos pidät lastasi aina sylissäsi, kunnes hän nukahtaa, hän yhdistää nukkumisen pitelemiseen, ja se voi olla vaikeaaoppia nukkumaan pitelemättä.Sinun tulee myös kiinnittää huomiota vauvasi vihjeisiin. Yritä laskea vauva alas ja taputtele tai hiero hänen selkäänsä rauhoittaaksesi häntä auttaaksesi häntä nukahtamaan sen sijaan, että pidät siitä kiinni. Kun poikani oli noin viiden kuukauden ikäinen, tajusin, että hän itki nukkumaan mennessään, koska halusi tulla alas. Hänen pitäminen ja keinuttaminen oli hänelle liian kiihottavaa ja esti häntä nukahtamasta.

Minkä ikäisenä vauvat nukkuvat yönsä?

Ei ole epätavallista, että vastasyntyneellä vauvalla on epäsäännölliset nukkumatavat. Monet vauvat jatkavat heräämistä kolmen tai neljän tunnin välein päivällä ja yöllä muutaman ensimmäisen kuukauden ajan. Useimmille vauvoille ei kehitty johdonmukaista unirytmiä ennen kuin noinkolmesta kuuteen kuukauteen, jolloin he alkavat nukkua läpi yön. Joten jos on vaikea saada vastasyntynyttäsi nukkumaan yksin, tiedä, että voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin vauvasi nukkuu normaalisti.

Jos nukun kouluttamaan vauvaani, nukkuuko hän aina yön yli?

Ei välttämättä. Se, mikä toimii yhdessä vauvasi elämänvaiheessa, ei välttämättä toimi toisessa. Lapsesi muuttaa unirytmiään kasvaessaan. Vastasyntyneet vauvat tarvitsevat paljon enemmän päiväunta kuin vanhemmat vauvat. Lisäksi vauvasi käy läpi hampaiden syntymistä, sairauksia ja kasvupyrähdyksiä, mikä vaikuttaa hänen uneen. Mutta jos vauva yhtäkkiä nukkuu yön yli heräämään kahden tunnin välein, yritä muuttaa rutiineja ja kysy neuvoa lääkäriltäsi.Sinä ja vauvasi löytää lopulta sen, mikä sopii kaikille perheenjäsenille hyvän yöunen saamiseksi.

How to Get Your Baby to Sleep Without Being Held | WonderBaby.org (5)

WonderBabyn tarjoamia tietoja ei ole tarkoitettu lääketieteellisiksi tai muiksi terveysneuvoiksi tai -diagnoosiksi, eikä niitä tule käyttää sellaisenaan. Keskustele aina pätevän lääketieteen ammattilaisen kanssa erityisistä olosuhteistasi.

Kuinka saada vauvasi nukkumaan ilman, että häntä pidetään kiinni | WonderBaby.org (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 5708

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.