5 tekemistä, kun vastasyntynyt haluaa olla pidettynä koko yön (2024)

Voi tuntua mahdottomalta nukkua, kun oletvastasyntynyt haluaa olla sylissä koko yön. Opi mitä tehdä, kun vauva nukkuu vain kanssasi.

5 Things to Do when Your Newborn Wants to Be Held All Night (1)Muutaman minuutin hiljaisuus riittää, kun saat vastasyntyneen patjalle ennen kuin hän alkaa itkeä. Koska heti kun laitat hänet sänkyyntai vauvankori,hän herää 10 minuutissa itkien, että häntä pidettäisiin. Hän ei myöskään pysähdy ennen kuin otat hänet takaisin.

Häntä ei vain tarvitse keinuttaa nukkumaan, vaan hän tarvitsee myös sinun pitävän häntä kiinni koko ajan. Mutta niin paljon kuin haluat rikkoa tapasi, ajatus kuulla hänen itkevän pitkään särkee sydämesi.

Tämä on hieman parempi päivällä, kun olet hereillä, mutta sen jälkeen, kun vauvaa on pidetty 24/7, se rasittaa sinua melkoisesti. Unen puute ei ole terveellistä kenellekään, sillä unen puute tekee sinusta uteliaana ja kiukkuisen.

Ja älkäämme unohtako, että vauvan nukkuminen sylissään ei ole aivan turvallinen tai tehokas tapasinänukkumaan. Kuinka voit auttaa vastasyntynyttäsi nukkumaan muualla kuin käsivarsissasi?

Mitä tehdä, kun vastasyntynyt haluaa olla sylissä koko yön

Vakuutukset voivat mennä vain niin pitkälle, varsinkin jos olet uusi äiti. Kyllä, ymmärrät, että jälkikäteen ajatellen tämä vastasyntyneen vaihe menee nopeasti. Pari kuukautta on lyhyt aika verrattuna lapsesi koko lapsuuteen.

Tiedät myös, että monet äidit käyvät läpi tämän – että sylissä pitäminen on niin yleistä ja normaalia vastasyntyneille. Vauvasi oli ollut kohdussasi ei liian kauan sitten. Ja jotkut kokeneet äidit sanovat, että heidän vastasyntyneet vauvansa kasvoivat lopulta tämän "neljännen kolmanneksen aikana".

Nämä kaikki ovat rauhoittavia… tiettyyn pisteeseen asti.

Koska päivän päätteeksikärsit kroonisesta unettomuudesta, kenties ahdistusta ja turhautumista myös uutena äitinä. Tietäminen, että tämä päättyy jossain vaiheessa, ei auta sinua emotionaalisesti.

Joten voitko tehdä jotain auttaaksesi vauvaasi nukkumaan sylistäsi?

Mikään ei tietenkään ole taattu vauvojen kohdalla – mikä toimii yhdelle, epäonnistuu täysin toisella. Mutta ihmisenä, jolla on ollut melkoinen osa unettomuutta öistä ja vauvana, joka ei voinut nukkua muualla kuin käsivarsissani, löysin muutaman tempun, jotka auttoivat.

Katso, mitä voit tehdä auttaaksesi sinua selviytymään tässä vaiheessa ja kehittämään terveellisiä nukkumistottumuksia:

1. Auta vastasyntynyttäsi tuntemaan, että hän on edelleen kohdussa

Sylissäsi käpertyneenä nukkuminen on lähimpänä kaikkea, mitä vastasyntynyt on tiennyt, eli aikaa, jonka hän vietti kohdussasi. Ei ihme, että hän itkee joka kerta, kun asetat hänet makuulle sänkyyn tai sänkyyn.

Mitä tehdä näille unihäiriöille? Luo uudelleen samanlaiset olosuhteet, joita hän on saattanut kokea kohdussa.

Voit esimerkiksi:

  • Kapaloidahänet, jotta hän tuntee olonsa mukavaksi ja mukavaksi (että hän ei säikähdä itseään hereillä Moro-refleksillä).
  • Käytä valkoisen kohinan konettahuoneessa matkimaan ääniä, joita hän kuuli kohdussa (rauhoittava ääni vaimentaa myös äkilliset äänet, jotka saattavat säikäyttää hänet hereillä).
  • Aseta hänet keinuunjoka muistuttaa jonkun sylissä pitämistä.
  • Kanna häntä kantohihnassa tai kantohihnassajotta saat ainakin kätesi vapaaksi.
  • Tarjoa tutti. Imeminen voi tarjota tuttua mukavuutta pidentää hänen unta.

Vapaa:Tiesitkö, että hänen hereilläoloaikansa saattaa vaikuttaa siihen, kuinka hyvin hän nukkuu? Liity uutiskirjeeseeni jasaada yksi virhe, jonka teet vauvasi hereilläoloajan kanssa- ilman kustannuksia sinulle.

Älä tee samoja virheitä kuin minä – auta häntä nukahtamaan tällä yksinkertaisella temppulla! Nappaa se alta – saat myös uutiskirjeeni, joista vanhemmat sanovat rakastavansa:

”Kiitos ystävällisistä sanoistasi – olen löytänyt niistä lohtua useammin kuin kerran, ja ne ovat usein auttaneet minua selviytymään monista äitihaasteista, joita olen kohdannut neljän vuoden äitiydessäni. Löysin tämän uutiskirjeen, kun poikani kävi läpi uniregressionsa ja etsin vastauksia. Arvostan todella kaikkia positiivisia ratkaisuja, hyödyllisiä neuvoja ja lempeitä muistutuksia olla armollisempi itselleni." -Melissa P.

5 Things to Do when Your Newborn Wants to Be Held All Night (3)

2. Luo johdonmukainen nukkumaanmeno-rutiini

Yksi parhaista asioista, joita tein vauvojeni hyväksi, oli luoda johdonmukainen nukkumaanmenorutiini. Uskoin todella, että se auttoi heitä ennakoimaan, mitä seuraavaksi tapahtuisi, ja ottamaan tiettyjä vihjeitä signaaleina unen tulevasta.

Rutiineista on apua myös meille, vanhemmille. Rytmi ja virtaus antavat meille mahdollisuuden tehdä sen, mikä on tehtävä ilman, että ajattelemme sitä liikaa. Vaikka vauvasi hermostuneekin, tiedät, että voit luottaa rutiinisi selviytyäksesi illasta.

Joten mikä tekee johdonmukaisesta rutiinista?

Aloita sama nukkumaanmenoaika joka ilta. Tee sitten samat asiat samassa järjestyksessä. Ehkä aloitat rutiinin kylvyllä, jonka jälkeen hierot vauvaasi voideella ja vaihdat pyjamaan. Lue nukkumaanmenokirjoja, kääri hänet kapaloon ja tee viimeinen hoitokerta.

Samat rituaalit samaan aikaan joka ilta voivat luoda kaikkien tarvitseman ennustettavuuden ja tutuisuuden.

Opi luomaan vauvan yörutiini.

5 Things to Do when Your Newborn Wants to Be Held All Night (4)

3. Irrota vastasyntynyt asteittain käsistäsi

Yksi tapa saada vauva nukkumaan pinnasängyssä on tehdä se asteittain. Oletetaan, että hän nukkuu syvässä sylissäsi, mutta et halua laittaa häntä suoraan pinnasänkyyn.

Aloita kantamalla häntä sylissäsi tavalliseen tapaan. Pidä häntä sitten asennossa, jossa hän lopulta makaa. Jos hän esimerkiksi aikoo makaamaan tasaisesti, kanna häntä vatsa ylöspäin, älä kehoasi kohti.

Ja lopuksi matkasi pinnasänkyyn,keventämällä käsiäsi hitaasti pois tieltä. Pidä kätesi hänen vartalonsa alla tai vatsallaan muutaman minuutin ajan, jotta hän tuntee sinut edelleen lähellään, ennen kuin vetäydyt pois.

4. Nosta vauvasi mukavuuden vuoksi, mutta laske hänet alas sen jälkeen

Vastasyntynyt on liian nuori uniharjoitteluun, mutta se ei tarkoita, että et voisi auttaa häntä oppimaan nukahtamaan lempeällä tavalla.

Aseta hänet sänkyyn. Kun hän itkee, nosta hänet ylös ja lohduta häntä, jotta hän lopettaa hätkähdyksen. Sitten, kun hän on rauhallinen, laske hänet uudelleen nukkumaan, mutta hereillä. Toista prosessi tarpeen mukaan,kunnes hän nukahtaa pitkäksi aikaa.

Tarjoat hänen tarvitsemaansa mukavuutta, mutta silti annat hänelle mahdollisuuden nukahtaa yksin.

Herääkö 3 kuukauden ikäinen yhtäkkiä 2 tunnin välein? Tässä on mitä tehdä.

5 Things to Do when Your Newborn Wants to Be Held All Night (6)

5. Älä vastaa välittömästi jokaiseen itkuun

Uudet äidit ovat tunnettuja siitä, että he ryntäävät vauvojen viereen heti, kun kuulemme heiltä piipityksen. Mutta kaikki kyyneleet ja itkut eivät osoita aitoa ahdistusta. Pienet vinkkaukset ja vähäinen epämukavuus eivät anna aihetta kiirehtiä sisään ikään kuin kyseessä olisi todellinen hätä.

Sen sijaan seuraavan kerran, kun kiukkuinen vauva alkaa itkeä, tunnista ensin itkun tyyppi ja vastaa siihen. Jos itku kuulostaa siltä, ​​että hän valittaa tai vinkkaa, anna hänelle hetki ensin rauhoittua, varsinkin jos hän on turvallinen nukkumisympäristö. Saatat vain yllättyä, että hän voi lopulta vähentää itkuaan.

Lopulta oletmolemmatoppimisen kurinalaisuutta. Hänelle siitä, että olet oppinut, että ei saa olla sylissä, ja sinä, että vastustit huolehtimista jokaiselle vinkulle. Hän pystyy enemmän kuin uskotkaan.

Mitä tehdä 3 kuukauden ikäiselle unen regressiolle.

5 Things to Do when Your Newborn Wants to Be Held All Night (7)

Johtopäätös

Epäilemättä ei ole helppoa käsitellä vastasyntynyttä, joka nukkuu vain pidettynä yöllä. Vauvasi itkee, kun laitat hänet alas yöllä, etkä pysty nukkumaan kunnolla itse, kun hän nukkuu vain rinnallasi.

Unen puute päiväsaikaan tuntui anteeksiantavammalta – loppujen lopuksi sinun pitäisi olla hereillä, kun aurinko paistaa. Mutta yöllä? Lisäpaine koota unta itsellesi tuntuu mahdottomaltakun vauvasi ei nuku ilman syyttä.

Onneksi voit luottaa muutamaan aikaa testattuihin taktiikoihin, jotka auttavat sinua matkan varrella.

Toista ensin joitain kokemuksia, joita hän tunsi kohdussa, kapaloinnista pitääkseen hänet tiukasti paikallaan valkoisen kohinan soittamiseen ja vaimentamaan aloitusääniä. Luo johdonmukainen nukkumaanmeno-rutiini, jotta sinä ja vauvasi voitte luottaa tuttuihin rituaaleihin ilmoittaessaan unta.

Nosta hänet asteittain sylistäsi sänkyyn, askel askeleelta. Nosta hänet mukavuuden vuoksi, mutta anna hänen nukahtaa pinnasänkyyn käsivartesi sijaan. Ja lopuksi, älä tunne pakotettua rynnätä hänen puolelleen jokaisella vinkulla, ikään kuin kyseessä olisi hätä – voitte molemmat hyötyä muutaman minuutin odottamisesta.

Joo,tämä on vastasyntynyt vaihe, joka vaatii eniten huomiota, jonka todennäköisesti annat lapsellesi. Mutta enemmän kuin muutaman minuutin hiljainen lepo – jopa itsellesi – on myös mahdollista.

Hanki lisää vinkkejä:

  • Yleisiä syitä, miksi vastasyntynyt herää huutaen
  • Mitä tehdä, kun 3 viikon ikäinen vauvasi ei nuku, ellei sitä pidetä
  • Kuinka saada vauva nukkumaan pinnasängyssä
  • Mitä tehdä, kun 3 kuukauden ikäinen ei nuku
  • Oletko huolissasi siitä, että vauvasi röyhtäilee paljon? Tässä on mitä voit tehdä:

Älä unohda:Liity uutiskirjeeseeni jasaada yksi virhe, jonka teet vauvasi hereilläoloajan kanssa- ilman kustannuksia sinulle:

5 Things to Do when Your Newborn Wants to Be Held All Night (9)

5 tekemistä, kun vastasyntynyt haluaa olla pidettynä koko yön (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5712

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.