Mitä tehdä, kun vauvasi ei nuku, ellei sitä pidetä (2024)

Tällä sivulla

 • Miksi vauvat nukkuvat vain pidettynä
 • Onko turvallista, että vauva nukkuu sylissäni?
 • Kuinka saan vauvani nukkumaan ilman sylkeä?
 • Kuinka SNOO auttaa vauvoja, jotka eivät voi nukkua ilman, että heitä pidetään kiinni

Kuulostaako tämä tutulta:Makaat nukkuva (tai unelias) vauvasi rinteeseensä mahdollisimman hellästi, mutta heti kun heidän pieni vartalonsa harjaa lakanoita, alkaa huuto? Sitten tietysti heti, kun vauva on takaisin rinnallasi, itku lakkaa välittömästi ja ZZZ:t tulevat helpoiksi. Tämä on yleinen unitaistelu, joka uuvuttaa vanhemmat ja saa heidät tuntemaan itsensä jumissa. Ja tämä johtuu siitä, että kun vauvat nukkuvat säännöllisesti sinun päälläsi, he alkavat oppia, että uniaika tapahtuu käsivarsissasi, ei vauvankopissa. Se on rankkaa! Mutta olen täällä auttaakseni sinua pääsemään irti! Niin mahdottomalta kuin se nyt näyttääkin, voit olla varma, sinävoisaada vauvasi nukkumaan sikeästi kopissaan.

Miksi vauvat nukkuvat vain pidettynä

Vauvat eivät ole nukkeja! He tietävät hyvän asian, kun he löytävät sen. Pikkulapsellesi lämmin, tuttu, hienovaraisesti liikkuva vartalosi on paljon tervetullut kuin tuo hiljainen ja tyyni vauvansänky. Yksinkertaisesti sanottuna, kun vauvasi on kätkeytyneenä käsivarsiisi, se muistutetaan kohdusta, jota täydentävät lempeät liikkeet, tiukka syleily ja sydämesi syke. (Lue lisää kontaktitorkkuista.)

Onko turvallista, että vauva nukkuu sylissäni?

Voi tuntua erittäin suloiselta, kun vauva nukkuu vartalollasi, mutta on itse asiassa riskialtista antaa pikkuisen tehdä tämä. Olen saanut liian monta hätäpuhelua keskellä yötä, kun nukkuva vauva, joka oli kyydissä vanhemman vartalon päällä, on pudonnut lattialle. Lisäksi yhdessä nukkuminen millä tahansa pinnalla, kuten sohvalla, lepotuolilla tai aikuisen sängyllä, lisää suuresti vauvan mahdollisuuksialapsen äkkikuoleman oireyhtymä(SIDS.) (Itse asiassaAmerican Academy of Pediatricstoteaa, että he "eivät voi suositella sängyn jakamista alleminkä tahansaolosuhteet.") Muista, että haluat vauvan lähelläsi torkkumisen aikana, mikä tarkoittaa, että olet huoneessasi ainakin ensimmäiset kuusi kuukautta – ei kehossasi!

Kuinka saan vauvani nukkumaan ilman sylkeä?

Monet vanhemmat huomaavat, että antaminen vauvoilleen aneljäs raskauskolmanneslohduttava stimulaatio voi parantaa huomattavasti heidän pienen unta. Tämä tarkoittaa, nojaa joihinkin5 S:tä vauvojen rauhoittamiseen:Kapaloiminen, keinuminen, heiluminen ja imeminen. (Kaikki5 S-kirjaintaauttaa aktivoimaan omasivauvan luontainen rauhoittava refleksi, joka on luonnon "poiskytkin" itkemiseen ja "on-kytkin" nukkumiseen.) Valitettavasti viidesS, kylki-/vatsa-asento, ei ole turvallinen käyttää nukkumiseen...mutta monet vauvat, jotka nukkuvat vanhempiensa päällä, pitävät siitä! Jos sinulla on vauva, joka todella rakastaa sitäS,haluat tehdä loput neljäS:t vielä enemmänyrittää auttaa makeasi nukkumaan selällään. Tässä on perusasiat vauvan nukahtamiseen ilman pitelemistä:

 • Kaalo vauvasi.Kaalo pikkuisenauttaa jäljittelemään tiukkaa ja lohdullista syleilyä, jonka he tunsivat kohdussa, mikä auttaa vauvaa tuntemaan olonsa mukavammaksi selässään. Jälleen tämä paluutunne auttaa aktivoimaan vauvasi rauhoittavan refleksin. Lisäksi kunnollinen kapalo estää vauvan hätkähdytysrefleksiä herättämästä häntä. (Kaheloimattomat vauvat voivat vahingossa lyödä itseään kasvoihin ja hätkähtää itsensä hereille.)

 • Käytä huminaa valkoista kohinaa.Ota jotkut käyttöönvalkoista kohinaa(shushing) vauvasi nukkumaanmenorutiinin aikana – ja pidä se päällä koko yön. Matala ja jyrkkä valkoinen kohina, kuten äänetLUMIjaSNOOkarhu,voi auttaa vauvoja nukahtamaan nopeammin, nukkumaan pidempään...ja voi auttaa heitä olemaan vähemmän riippuvaisia ​​vanhemmistaan ​​unen suhteen. (40 vauvan tutkimuksessa havaittiin, että valkoinen kohina auttoi80 % nukahtaa vain 5 minuutissa! Lisäksi valkoisen kohinan on myös osoitettu lyhentävän merkittävästi itkun kestoa jalisää uniaikaa kolkkisilla vauvoilla.)

 • Rokkaa vauvaasi.Kun vauvat ovat juuri pois kohdusta,he kaipaavat rokkaamistaauttaa heitä pysymään rauhallisena ja nukkumaan! (Muista, että keinuminen – eli keinuminen – muistuttaa kaikkea sitä heilutusta, jonka vauvasi koki yhdeksän kuukauden ajan kohdussa.)Tutkimuson osoittanut, että keinuminen (ja keinuvat bassinets, kuten SNOO) ei vain vähennä itkua ja nopeuttaa nukahtamista, vaan se myös parantaa yleistä unen laatua.

 • Tarjoa tutti.Tutit toimivat tyydyttääkseenImevä osa 5 S:stä.Imeminen voi alentaa vauvan sykettä, verenpainetta ja stressitasoa... mikä voi kaikki johtaa parempaan uneen. Jos imetät vauvaasi, älä tarjoa paciä, kunnes imetys on vakiintunut.

 • Anna pikkuisen makuulle hereillä.Kun asetat jo nukkuvan vauvan hänen rinteeseensä, se estää häntä oppimasta, että vauvankori on nukkumista varten. Voit korjata tilanteen laskemalla vauvasi alas, kun hän on rauhallinen, unelias ja nukkumassa. Ja jos nuggetsi nukahtaa ennen kuin siirrät ne vartalostasi sänkyyn, yksinkertaisestiherättää niitä hellästi kevyellä kutituksellakunnes heidän silmänsä aukeavat. Muutaman sekunnin kuluttua lapsesi silmät sulkeutuvat uudelleen ja liukuu takaisin nukkumaan. Vaikka nukkuvan vauvan herättäminen vaikuttaa epäintuitiiviselta, tämä strategia on ensimmäinen askel auttaaksesi vauvaasi oppimaan, että hänellä on kyky rauhoittaa itseään.

 • Opi vauvan herätysikkunat.Aherätysikkunaon yksinkertaisesti aika, jolloin vauva voi olla hereillä ennen kuin hänen täytyy mennä alas seuraavaan nukkumaanmenoaan. Useimpien vauvojen herätysajat kuuluvat tietylle alueelle. Esimerkiksi 1–2 kuukauden ikäiset lapset voivat usein olla hereillä yhdestä kahteen tuntia ennen kuin heidän täytyy mennä uudelleen nukkumaan, kun taas 3–4 kuukauden ikäiset voivat olla hereillä 75 minuutin ja 2,5 tunnin välillä ennen seuraavaa unta. Kun olet oppinut vauvasi herätysikkunat, voit laittaa ne nukkumaan ennen kuin ikkuna sulkeutuu, mikä voi auttaa välttämään vauvan yliväsyneen vammansa kieltäytymisen.

 • Voita refluksi.Avauva, joka käsittelee happorefluksiavoivat vastustaa laskemista selälleen nukkumaan, mikä on turvallisin asento. Syötä vauvaa aina sen ollessa pystyasennossa, röyhtäile häntä usein ja pidä häntä istuma-asennossa 20–30 minuuttia ruokinnan jälkeen, jos mahdollista. Tämä antaa painovoiman pitää mahan sisällön siellä, missä sen pitäisi olla. (Katso kuinka tämä, pariksitahdistettua pulloruokintaa,voi vähentää refluksia.)

Kuinka SNOO auttaa vauvoja, jotka eivät voi nukkua ilman, että heitä pidetään kiinni

Vuosien varrella olen työskennellyt tuhansien perheiden kanssa ja havainnut, että monet vauvat nukkuvat edelleen mieluummin vanhempiensa päällä, vaikka he ovat kapaloituneita ja heillä on valkoista ääntä. Tämä on yksi syistä, miksi työskentelin viisi vuotta MIT:n koulutettujen insinöörien kanssa kehittääkseni SNOO:ta, responsiivista älykkääntymystäni, joka rauhoittaa vauvoja ja edistää unta kohtumaisen liikkeen, turvallisen kapaloinnin ja koko yön valkoisen kohinan rauhoittavalla trifektalla. Loppujen lopuksi tiedämme jo, että kapalo, jylisevä valkoinen kohina ja keinuminen ovat upeita uniajan vihjeitä! Joten ajattele SNOO:a yhden luukun uniratkaisuna, joka tarjoaa turvallisesti kolme vaihtoehtoa5 S-kirjaintanukkumaan. (Lisäksi SNOO on uskomattoman hyödyllinen erityisen nirsoille vauvoille, jotka rakastavat sylissä olemista, osittain siksi, että he heräävät helposti mistä tahansa töyssystä yössä.) Tässä on vielä muutama syy valita SNOO:

 • SNOO:n on osoitettu lisäävän noin 1–2 tuntia vauvan unta joka yö.

 • Useimmat SNOO-vauvat nukkuvat yhdeksän tuntia tai enemmän 2-3 kuukauden iässä.

 • SNOO:n turvallinen kaalojärjestelmä pitää vauvat selässä ja antaa vanhemmille mahdollisuuden jatkaa kapaloa, kunnes heidän vauvansa siirtyy sänkyyn. (Muiden kuin SNOO-vauvojen täytyyluopua unta edistävästä kapalostakun ne alkavat rullata.)

 • SNOO reagoi automaattisesti ja mukautuu vauvasi hälinään ja itkuun liikkeellä ja äänellä, mikä voi usein rauhoittua alle minuutissa.

 • SNOO:n vieroitustila mahdollistaa lempeän siirtymisen pinnasänkyyn.

 • Tutkimus on osoittanut, että SNOO voi auttaa vanhempia tuntemaan olonsa levänneemmäksi.

Jos haluat vielä enemmän apua vauvasi nukkumiseen, tutustu…

 • Mitä tehdä, kun vauvasi ei nuku vaunukopissa
 • Kuinka käsitellä vauvasi yöheräilyjä
 • Miksi 3–4 kuukauden ikäinen lapsesi ei yhtäkkiä nuku
 • Mitkä riskialttiit uniharjoitukset nousevat yöllä heräämisen jälkeen?
 • Yhdessä nukkumisen tarve tietää

Tietoja tri Harvey Karpista

Tri Harvey Karp, yksi Amerikan luotettavimmista lastenlääkäreistä, on Happiest Baby -yrityksen perustaja ja uraauurtavan SNOO Smart Sleeperin keksijä. Hoidettuaan vuosia potilaita Los Angelesissa, tohtori Karp nousi maailmanlaajuisesti tunnetuksi julkaisemalla bestsellerinKorttelin onnellisin vauvajaKorttelin onnellisin taapero. Hänen tunnetuista kirjoistaan ​​ja videoistaan ​​on sittemmin tullut tavallinen lastenlääketieteen käytäntö, ja ne on käännetty yli 20 kielelle ja ne ovat auttaneet miljoonia vanhempia. Dr. Karpin maamerkkimenetelmät, mukaan lukien5 S-kirjaintavauvojen rauhoittamiseksi ohjaa vanhempia ymmärtämään ja hoivaamaan lapsiaan ja lievittämään stressaavia ongelmia, kuten uuden vanhemman uupumusta, vauvan itkua ja taaperon kiukunkohtauksia.

Näytä lisää merkintöjä, nukkua

Onko sinulla kysyttävää Happiest Baby -tuotteesta? Konsulttimme auttavat mielellään!Lähetä kysymyksesi tästä.

Vastuuvapauslauseke: Sivustomme tiedot EIVÄT ole lääketieteellisiä neuvoja millekään tietylle henkilölle tai sairaudelle. Se on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi. Jos sinulla on lääketieteellisiä kysymyksiä tai huolia lapsestasi tai itsestäsi, ota yhteyttä terveydenhoitajaan.

Mitä tehdä, kun vauvasi ei nuku, ellei sitä pidetä (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 5706

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.