Jos vastasyntynyt haluaa olla sylissä koko yön, kokeile näitä vinkkejä (2024)

If your newborn wants to be held all night, try these tips (1)

Jokainen vanhempi tietää, että löytää rauhaa ja hiljaisuutta tai yksinkertaisesti yrittää käydä suihkussavastasyntyneen hoitoonvoi olla vaikeaa. Jos vauvasi nukkuu vain kädessään, pienimpienkin tehtävien suorittaminen voi tuntua mahdottomalta, puhumattakaan siitä, että oppii toimimaan rajoitetulla unella. Voi olla vaikea saada tarpeeksi unta itse, jos vauva haluaa nukkua vain sylissäsi. Mitä vanhempi voi tehdä, kun hänen vastasyntynyt haluaa olla sylissä koko yön? Ensinnäkin, miksi vauvasi kaipaa kehtoja, kun on aika nukkua?Vastasyntyneet rakastavat sitä, että heidät pidetään sylissä monista syistä.

Sisällys

 • Miksi vauvat haluavat olla sylissä nukkuessaan
 • Mukava tapa pitää vauvoja sylissä nukkuessaan
 • Kuinka ja milloin laittaa vauva sänkyyn
 • Vinkkejä vauvan nukkumiseen
 • Pitäisikö vauvoja pitää sylissä nukkuessaan?
 • Öitä

Yritämme selvittää, miksi vauvasi haluaa olla sylissä, mikä on paras tapa pitää vauvaa sylissä ja milloinlaita ne omaansaseimi. Se, että vastasyntynyt haluaa olla sylissä koko yön, ei tarkoita, ettet saa unta.

If your newborn wants to be held all night, try these tips (2)

Miksi vauvat haluavat olla sylissä nukkuessaan

Vanhemman ja heidän vauvansa välinen suhde on monimutkainen ja kaunis. Halaillessasi vauva todella kuulee sydämenlyöntisi ja läsnäolosi on rauhoittavaa. Vauvat myös haistavat tuoksusi, kun pidät niitä, jolloin he tuntevat olonsa turvallisemmaksi.

Kun vauvat ovat alle 4 kuukauden ikäisiä, he vielä tottuvat kohdun ulkopuoliseen elämään. Uusi ympäristö voi olla pelottavaa ja tuntematonta. Kestää aikaa, ennen kuin he tottuvat tähän uuteen ympäristöön, ja kun vanhemmat pitävät vauvojaan sylissä, he tuntevat olonsa lämpimäksi ja turvalliseksi, aivan kuin kohdussa. Tämä lohdullinen ja kodikas aika voi kuitenkin muuttua ongelmaksi, jos uudet vanhemmat eivät ole varovaisia.

Kun vauva nukahtaa sylissäsi liian usein, siitä voi tulla tapa. Nukahtamisesta äidin tai isän sylissä voi lopulta muodostua tapa, josta on vaikea päästä eroon. Vauvasi saattaa yhdistää nukkumisen sylissäsi olemiseen, ja näin ollen hän tekee senon nukahtamisvaikeuksiamissä tahansa muualla, kuten oma pinnasänky.

If your newborn wants to be held all night, try these tips (3)

Mukava tapa pitää vauvoja sylissä nukkuessaan

Vauvan pitäminen sylissä ei ole haastavaa, mutta joskus voi olla vaikeaa löytää sopiva asento nukkuessaan. Tässä on erittely muutamasta asennosta, joissa vauvojen on usein erittäin mukava nukkua.

Kehto

Vauvan kehto voi olla vain yleisin asento vauvan pitämiseen. Se on yleensä luonnollinen pitoasento ja on melko yksinkertainen. Vauvan pää lepää varovasti toisen käsivarren kaaressa, kun taas toinen käsivartesi on kiedottu sen ympärille, mikä varmistaa vauvan nukkumisen. Kehto tekee pikkuisen keinuttamisesta helppoa.

Olkapäälläsi

Toinen klassinen vauvan pitoasento on olkapäälläsi. Anna vauvan nojata poskeaan olkapäätäsi vasten, kun tuet hänen takaosaansa sekä selkää ja niskaansa. Tämä asento saattaa helpottaa vauvasi hellävaraista nukahtamista. Vauvasi kuulee myös rytmisen hengityksesi ja sydämenlyöntisi. Joten, se on rentouttava ja lohduttava nukkumisasento vauvan nukahtamiseen.

Hihnassa

Käyttäärintareppuon hyödyllistä myös nukkuville vauvoille. Sen avulla voit pitää vauvaasi kädet vapaana ja samalla antaa vauvallesi mukavan pidellä. Vauvasi voi pysyä lähelläsi, mutta sinä pystyt tekemään muita asioita vauvasi lepääessä.

If your newborn wants to be held all night, try these tips (4)

Kuinka ja milloin laittaa vauva sänkyyn

Milloin aloittaa vauvan hoitonukkua sängyssäänon henkilökohtainen päätös. Monille vanhemmille tuo taika-aika on noin 6 kuukautta vanha. Sitä ennen saattaa olla hyvä idea tottua pikkuinen pinnasänkyyn. Vauvan tuominen sänkyyn ennen kuin aiot tehdä sen yöllä helpottaa siirtymistä. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat, kun päätät, että vauvasi on aika viettää yötä iltaa sängyssään.

Käytä pinnasänkyä päiväuniin

Voit aloittaa sänkyyn siirtymisen käyttämällä sitä päiväunien aikana. Kun on vauvasi päiväunien aika, aloita asettamalla vauva sänkyyn. Hitaasti ja asteittain vauvan tuominen sänkyynsä päiväunien aikana auttaa lastasi tottumaan nukkumaan siinä yöllä.

Vauvasi käyttäytyminen kertoo sinulle, milloin hän on valmis menemään nukkumaan. Yleisiä uneliaisuuden oireita ovat ärtyistyminen, usein haukottelu, silmien hierominen tai katse poispäin. Jos huomaat yhden tai useamman näistä käytöksistä, vauvasi on todennäköisesti valmis menemään nukkumaan.

Varmista, että asetat vauvan sänkyyn, kun hän on uninen, mutta ei varsinaisesti nukahda. Jos vauva herää yöllä, lohduta vauvaasi taputtamalla häntä, mutta älä nosta vauvaasi sängystä, koska se vaikuttaa negatiivisesti hänen rutiineihinsa.

Käytä tekniikkaa tukena

Mukavuuden lisäämiseksi voit yrittää lisätä valkoisen kohinalaitteen vauvan unirutiinin aikana. Valkokohinakoneet voivat estää muita ääniä ja häiriöitä. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos vauva nukkuu sängyssä huoneessasi.

Vauvan siirtäminen sänkyyn voi olla sinulle vaikeampaa kuin vauvoillesi. Itkuhälyttimen käyttö voi helpottaa mieltäsi, jos olet vanhempi, joka on huolissaan siitä, että vauva nukkuu omassa sängyssään huoneessa yksin.On jopa joitain mobiilisovelluksia, jotka voivat muuttaa tabletistasi tai puhelimesta itkuhälyttimen.

On täysin normaalia, jos vauva ei vielä nuku yötä. Kun vauvasi on noin 5 kuukauden ikäinen, hän voi alkaa nukkua noin seitsemän tuntia yössä. Kun vauvasi alkaa olla vauvaiässä, sinulla ei ehkä enää ole vauvaa, joka haluaisi olla sylissä koko yön. Sen sijaan saatat saada vauvan, joka haluaa käpertyä omaan sänkyynsä.

If your newborn wants to be held all night, try these tips (5)

Vinkkejä vauvan nukkumiseen

Vauva ei vain luonnollisesti totu yksin nukkumaan pinnasängyssä. Se vie aikaa, kärsivällisyyttä ja hieman uniharjoittelua siihen taianomaiseen aikaan, jolloin sinä ja vauvasi nukutte täyden yön.

Kokeile kapaloa

Ensimmäisten viikkojen aikana vauvasi sopeutuu "ulkomaailmaan" asuttuaan viimeiset yhdeksän kuukautta mukavassa ja lämpimässä ympäristössä. Luonnollisesti tämän turvallisen tilan luominen voi auttaa, jos vauva nukkuu vain pidettynä.

Kaalo on paras vaihtoehto, kun halutaan rauhoittaa vauva nukkumaan, erityisesti kahden ensimmäisen viikon aikana. Kohdussa vauvasi oli tottunut siihen, että raajat olivat koukussa ja tiukasti.Kun kapalot lapsesi, asetat ne samanlaiseen asentoon, erityisesti niin sanotun burritokääreen kanssa, joka on yleisin kapalointimuoto.

Sisällytä valkoista kohinaa

Valkoisen kohinan käyttö unen aikana toimii hyvin myös kapaloinnissa. Pehmeä humina ja swoosing muistuttavat läheisesti kohdusta tulevia ääniä. Vauvasi muistutetaan turvallisesta ja mukavasta ympäristöstä, josta vastasyntynyt juuri saapui. Lisäksi se auttaa vauvaasi sopeutumaan vaikeiden unijaksojen aikana ja auttaa vauvaa nukkumaan pidempään. Laite, kutenFitniv white noise konetarjoaa tehokkaan vaihtoehdon, kun vastasyntynyt ei nuku, ellei sitä pidetä.

If your newborn wants to be held all night, try these tips (6)

Pitäisikö vauvoja pitää sylissä nukkuessaan?

Vaikka haluat kannustaa terveellisiin nukkumistottumuksiin vauvasi ollessa pieni, se ei tarkoita, että et voisi pitää häntä sylissä, kun hän nukkuu. Lasten unikonsultti Alexis Dubief selittiTämän päivän vanhempiettä on luonnollista, että vauva haluaa olla sylissä nukkuessaan ja että se on ok tehdä joskus, kunhan noudatat yhtä sääntöä.

"Vastasyntyneen nukkuminen on hyvä asia niin kauan kuin olet hereillä", Dubief selitti. "Mutta on mahdollista, että nukahdat ollessasi tässä asennossa, ja turvallisuushuolet tulevat ongelmaksi." Hän toisti myös, että jos lapsesi tottuu nukahtamaan jonkun sylissä tai lämmintä vartaloa vasten, hänen on jossain vaiheessa hyvin vaikea nukahtaa yksin.

If your newborn wants to be held all night, try these tips (7)

Öitä

Vaikka prosessi voi olla turhauttavaa ja uuvuttavaa, muista, että vauvat eivät sitä teeoppia nukahtamaanitsestään päivässä. Se vaatii aikaa ja toistoa, varsinkin jos vastasyntynyt haluaa olla sylissä koko yön. Parasta, mitä voit tehdä itsellesi ja vauvallesi, on pysyä kärsivällinen ja johdonmukainen. Kokeile näitä vinkkejä auttaaksesi vauvaasi oppimaan nukkumaan yksin. Sillä välin on olemassa vanhempien tukiryhmiä, joihin voit etsiä varmuutta. Lastenlääkärisi voi myös olla tiedon ja opastuksen lähde tänä vaikeana ja unettomina aikana.

Toimittajien suositukset

 • Milloin vauvat voivat syödä pinaattia? Älä syötä sitä heille liian aikaisin
 • Tarvitseeko jokainen vauva unipuss*n? Se on monimutkaista
 • Onko valkoinen melu haitallista vauvoille? Se voi itse asiassa olla haitallista
 • Milloin vauvat leikkivät peekabooa ja milloin vanhempien pitäisi olla huolissaan?
 • Lasiset vs. muoviset tuttipullot: Tässä on mitä lääkäreillä on sanottavaa
Jos vastasyntynyt haluaa olla sylissä koko yön, kokeile näitä vinkkejä (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5704

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.