Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (2024)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (1)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (2)

Op dit moment heb ik twee keer zwangerschap en postpartum meegemaakt met mijn twee baby's. En hoewel elke keer anders was en zijn eigen uitdagingen had, waren er zeker enkele overeenkomsten die de meeste vrouwen ervaren.

Zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de maanden na de bevalling aankleden kan eerlijk gezegd frustrerend zijn. Je hebt te maken met gewichtstoename, een opgeblazen gevoel, pijntjes en kwalen, hevig bloeden en borstvoeding geven. Er is veel aan de hand!

Ik raad ten zeerste aan om een ​​capsulegarderobe te bouwen die aan al deze behoeften kan voldoen en waarin je je op je gemak voelt. Tijdens de postpartumfase doe je vrijwel alles om jezelf een beetje beter te laten voelen en schattige kleding kan het lukken!

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (3)

Postpartum-symptomen in de dagen en weken na de bevalling

Er zijn veel dingen waar wij vrouwen niet graag over praten, en de realiteit van wat er met je lichaam gebeurt na de bevalling is er zeker een van. Maar de postpartumfase van het leven kan erg isolerend zijn en het is belangrijk om dit met anderen te delen. Ik ben hier om je te laten weten dat je niet alleen bent in je strijd.

Postpartum weeën en krampen

Bij mijn eerste baby had ik niet veel weeën of krampen na de bevalling, maar bij mijn tweede had ik wekenlang vreselijke baarmoeder- en buikpijn. Het is normaal om weeën te voelen als je voor het eerst borstvoeding geeft, het maakt deel uit van het proces van het krimpen van je baarmoeder tot zijn normale grootte. Maar maak je geen zorgen, de weeën die borstvoeding geven lijken meer op menstruatiekrampen dan op bevallingsweeën.

Als u uit het ziekenhuis wordt ontslagen, zal uw arts hoogstwaarschijnlijk 600 - 800 ml ibuprofen voorschrijven. Deze zijn super handig om postpartum kramppijn te beheersen.

Postpartum hormonale stemmingswisselingen

Iedereen maakt grappen over stemmingswisselingen tijdens de zwangerschap, maar voor mezelf kwamen de grote hormonale schommelingen tijdens de weken na de bevalling. Ik zou me niet per se verdrietig voelen, maar ik zou soms zonder reden beginnen te huilen. Ik kon snel geïrriteerd raken en niet veel geduld hebben met mijn man. Ik voelde ook euforische gevoelens van vreugde, vooral als ik mijn baby's vasthield. Natuurlijk speelt slaapgebrek door het verzorgen van een pasgeborene ook een grote rol in je humeur.

Zware postpartum bloedingen

In de weken na de bevalling krijg je hevig bloedverlies. Het lijkt erg op menstruatiebloedingen, maar het is veel zwaarder en kan ongeveer 6 weken aanhouden. Bij mezelf stopte het bloeden na 3 weken een paar dagen en dan kwam het weer terug. Als ik te veel fysieke activiteit deed, zoals stevig wandelen, zou mijn bloeding opnieuw beginnen. Ik moest altijd bereid zijn metmaandverband en menstruatieondergoed.

Postpartum opgeblazen gevoel en zwelling

In de periode direct na de geboorte kunt u last krijgen van zwelling van de baarmoeder en de buik. Ik zag er nog een paar weken zwanger uit nadat mijn zoon was geboren, omdat ik zoveel zwelling had.

Je spijsvertering zal ook in de war raken en je stoelgang zal onregelmatig zijn, wat ook een opgeblazen gevoel veroorzaakt. Wanneer u het ziekenhuis verlaat, zullen ze u ontlastingverzachters voorschrijven - neem ze! Je eerste poep na de bevalling is een beetje intens en nogal pijnlijk, en je maakt je misschien zorgen over je vagin*le hechtingen. Maak je geen zorgen, het komt wel goed.

Een andere manier om het overtollige opgeblazen gevoel te voorkomen, is nemenprobioticaregelmatig. Ze kunnen zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling veilig worden ingenomen als u borstvoeding geeft. Probiotica helpen zowel bij het regelmatig houden van uw stoelgang als bij het gezond houden van uw vagin*.

Schommelingen in de lichaamstemperatuur

Net zoals je misschien hebt ervaren tijdens de zwangerschap, zijn opvliegers en nachtelijk zweten veelvoorkomende postpartumsymptomen. Dat betekent dat je kleding moet dragen die ademend en zweetafvoerend is. Stoffen zoals katoen, linnen en rayon zijn het meest comfortabel als je het ineens superheet hebt.

vagin*al ongemak na de bevalling

Het spreekt voor zich dat je vagin* tijdens de bevalling echt een klap krijgt. In de weken na de bevalling zult u waarschijnlijk pijn, jeuk en branderig gevoel in het vulvagebied voelen. De flora van je vagin* (ook bekend als het vagin*le microbioom) is de balans tussen gezonde bacteriën en gisten. Na zwangerschap en bevalling kan uw flora uit balans zijn en symptomen veroorzaken die lijken op een schimmelinfectie.

Een enorme postpartum-levensredder voor mij was ontdekkenHoud van de boorzuurzetpillen van Wellness. Deze kunnen op elk moment worden gebruikt wanneer uw vagin*le gevoel niet goed is om uw flora-evenwicht te herstellen, niet alleen tijdens postpartum. Heel belangrijk - stop minimaal 6 weken na de bevalling niets in je vagin*. U moet dus wachten op het groene licht van uw arts om ze te gebruiken.

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (4)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (5)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis

Als u in het ziekenhuis verblijft nadat uw baby is geboren, krijgt u een ziekenhuisjas die u kunt dragen. Ik kan persoonlijk niet tegen het dragen van een ziekenhuisjas - ze zijn zo onhandig en niet vleiend!

Ziekenhuisjassen zijn ook erg onhandig voor borstvoeding omdat ze aan de achterkant opengaan... dus je moet eigenlijk naakt zijn om je baby te voeden. Bij het inpakken van uwziekenhuis tas, zorg ervoor dat u enkele van de onderstaande comfortabele kledingopties voor na de bevalling meeneemt.

Voedingsbeha

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis verzorgt u de klok rond. Er zullen regelmatig mensen in en uit je kamer komen en misschien wil je je snel bedekken, afhankelijk van je comfortniveau. Als je een voedingsbeha aan hebt, voel je je wat minder bloot.

Ik raad ten zeerste aan om je borstvoedingsbeha's thuis te passen voordat je gaat bevallen, om er zeker van te zijn dat ze comfortabel zitten. Bij het winkelen voor borstvoedingsbeha's kan het zijn dat u een paar maten groter moet gaan vanwege gewichtstoename en borstvergroting. Jij wilt ookzoogkussensom in uw beha te steken, omdat u tijdens het geven van borstvoeding moedermelk in uw beha lekt.

Postpartum ondergoed

Het ziekenhuis zal dit speciale postpartum-ondergoed leveren dat superrekbaar is en ze passen bij de mega maxi-pads tegen bloedingen. Ze zijn handig om je verblijf in het ziekenhuis door te komen, maar je kunt ook je eigen ondergoed van thuis meenemen als je je daar prettiger bij voelt.

Tijdens mijn postpartum-dagen redde ik me met simpelvolledig bedekkend zwart katoenen slipje. Ik raad aan polyesterstoffen te vermijden, omdat dit kan bijdragen aan vagin*al ongemak. Katoen is de meest ademende stof.

Eerlijke waarschuwing, ik zou donker gekleurd ondergoed dragen omdat lichtere stoffen snel vlekken zullen maken door al het bloeden (net als wanneer je ongesteld bent).

Draag leggings en joggingbroeken na de bevalling

Bij mijn beide baby's droeg ik mijn zwangerschapslegging lang nadat de zwangerschap voorbij was. Ik had zoveel buikzwelling dat ik nog weken zwangerschapskleding moest dragen. Ik had er ook buikpijn vangewichtstoename babyin mijn buik waar ik een jaar over deed om eraf te werken, dus elastische elastische taillebanden waren nodig tijdens mijn postpartumperiode.

Omdat je na de bevalling zo'n hevig bloedverlies hebt, moet je deze enorme maxi-pads dragen die meer aanvoelen als luiers. Joggerbroeken zijn best geweldig omdat ze elastische taillebanden hebben en extra ruimte in het kruis voor je gigantische pad.

Tops om te dragen in het ziekenhuis na de bevalling

Zoals ik al eerder zei, zul je tijdens de eerste dagen na de bevalling regelmatig borstvoeding geven. Dus of je wiltverpleegvriendelijke topjesof t-shirts die je snel kunt verwijderen. ik ontdektetanktops voor borstvoedingom erg behulpzaam te zijn omdat het mijn buikgebied bedekte, maar het was gemakkelijk om snel met borstvoeding te beginnen.

Ook,lange borstvoeding tuniek topszijn erg handig om te combineren met een legging. Ze zullen je buit en kruis bedekken om de bobbel van je kussentjes te verbergen. Zo kun je in het openbaar rondlopen en voel je je minder ongemakkelijk.

Verpleegkundige jurken

Na de bevalling heb je misschien zo'n intense buikpijn en ongemak dat je geen kleding met een tailleband wilt dragen. Zelfs de lichte druk van een legging rond je middel kan bijdragen aan je krampen. Bij mijn tweede kindje was dit ook het geval. Ik raad aan om wat los en winderig in te pakkenverpleegkundige jurkendie je dekking geven maar ook het geven van borstvoeding gemakkelijk maken.

Wat te dragen in het ziekenhuis na een keizersnede

Ik heb mijn beide baby's vagin*al bevallen, maar een van mijn goede vrienden had een keizersnede, dus ik heb haar hersens uitgekozen over wat ze na de operatie moest dragen. Ze zei dat ze een week na de bevalling verband had, maar dat ze losse sweats en palazzo-broeken kon dragen. Zwierige voedingsjurken zijn ook een optie.

Een andere mogelijkheid om te overwegen ispostpartum compressie panelenEnc-sectie compressieondergoed. Ze zijn ontworpen om zwelling rond uw incisie te verminderen en bieden ondersteuning voor uw verzwakte buikspieren.

Mijn vriend zei dat het belangrijkste om te weten is dat de tailleband van je broek en legging hoog moet zijn, zodat ze niet tegen je incisiegebied wrijven. Broeken met knopen en ritsen rond de taille wil je ook vermijden.

Ter info: bij bevallingen met een keizersnede heb je nog steeds dezelfde postpartumbloeding, dus de extra grote maandverbanden zijn nog steeds nodig.

Plan uw "naar huis gaan outfit" vanuit het ziekenhuis

Met je baby naar huis gaan vanuit het ziekenhuis is meestal de eerste keer dat je na 9 maanden zwangerschap weer de wereld in stapt. Ik heb sommige vrouwen een groot probleem zien maken over hoe ze eruit moeten zien, maar voor mij is het belangrijker om te geven om hoe je je voelt. Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en je voldoende "in elkaar gezet" voelt om eventuele angst te verminderen en je op je best te voelen.

Je eerste baby naar huis brengen is een mix van opwinding en zenuwen. Ineens sta je er alleen voor en heb je niet alle verpleegsters en dokters in de buurt om je te helpen. Maar maak je geen zorgen - je hebt dit!

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (6)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (7)

Wat te dragen in de eerste paar weken nadat de baby is geboren

Je pasgeboren "mama-uniform"

De eerste weken na de geboorte van je baby breng je meestal de meeste tijd thuis door. Ik ging voornamelijk alleen het huis uit om naar doktersafspraken, de kruidenierswinkel en af ​​en toe een boodschap te doen.

Leggings, joggers, tunieken, t-shirts en vesten droeg ik de eerste weken het meest. Maar zodra het bloeden begon af te nemen, zou ik maxi-jurken en kaftans dragen als ik zin wilde hebben.

Investeer in zwangerschapskleding

Zodra je de postpartum-markering van 3 maanden hebt bereikt, ga je meer het huis uit en heb je een verscheidenheid aan kleding nodig om te dragen. Dit is waar uwfavoriete zwangerschapskledingkom terug om te spelen.

De meeste vrouwen passen gedurende minstens 6 maanden niet meer in hun pre-zwangerschapskleren. Het kostte me een heel jaar om weer in mijn oude spijkerbroek te passen, dus heb niet het gevoel dat je meteen weer moet opveren. Tijdens je vierde trimester kun je je zwangerschapsjeans, -jurken en -tops comfortabel dragen.

De waarheid is dat er kleding van vóór de zwangerschap is die je misschien nooit meer past omdat je lichaam is veranderd - en dat is oké! Ik zou het minstens 6 maanden geven en dan je garderobe opnieuw evalueren. Als de kleding niet meer past, heb je een uitstekend excuus om te gaan winkelen!

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (8)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (9)

Meer baby- en moederschapscontent op de blog:

  • Hoe u uw newbornfoto's plant

  • Lijst met 100 babynamen voor de moderne mama

  • De beste YouTube-muziekafspeellijsten voor baby's

  • Leuke en eenvoudige verjaardagscadeaus voor je eenjarige

  • Gender Reveal Fotografie-ideeën

  • Checklist en winkelgids voor tweede baby

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (10)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (11)

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (12)

BEWAAR DEZE POST VOOR LATER OP PINTEREST:

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (13)

Gennifer Roos

Moderne moeder

Opmerking

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis (2024)

FAQs

Wat te dragen na de bevalling in het ziekenhuis? ›

Als je net bent bevallen, vraagt (lees: schreeuwt) je lijf om comfortabele kleding. Kies daarom voor leggings, joggingbroeken, T-shirts, sweaters en vestjes – het liefst van natuurlijke materialen. Wij hebben in onze collectie items met een zogenaamde comfort feel of extra zachtheid.

Wat moet ik meenemen naar het ziekenhuis bevalling? ›

fototoestel of filmcamera, zorg dat de batterij goed is opgeladen. iets te lezen of iets anders om de tijd te doden als je nog geen goede weeën hebt. toiletartikelen voor jezelf. ponsplaatje van het ziekenhuis of, indien niet in bezit, inschrijfbewijs van je zorgverzekering.

Hoe lang na bevalling normale kleding dragen? ›

Veel aanstaande moeders vragen zich af wanneer zij over moeten gaan op positiekleding. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: wanneer je kleding niet meer comfortabel zit. Bij de één zit haar kleding met 8 weken al niet meer lekker en de ander draagt met 20 weken nog haar gewone kleding.

Wat mag je na een bevalling? ›

Tips en adviezen voor na de bevalling
VoedingsmiddelAanbevolen hoeveelheid per dag
Aardappels, rijst, pasta, peulvruchten3 - 5 aardappels of opscheplepels rijst, pasta, peulvruchten (150 - 250 gram)
Groente4 groentelepels (200 gram)
Fruit2 vruchten (200 gram)
Zuivel400 ml melkproducten en 1 plak kaas (20 gram)
4 more rows
Feb 18, 2021

Hoeveel luiers mee naar ziekenhuis? ›

Luiers hebben ze in het ziekenhuis, kraamverband en voedingscompressen ook. Dus dat hoef je niet mee te nemen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5975

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.